- Экономика

Традиційні страви до великоднього столу

19 квітня
християни святкуватимуть Великдень. Які страви прийнято готувати в Україні до
великоднього столу? Раніше редакція сайту 1kr.ua опублікувала рецепт великоднього хліба.

За давніми
традиціями меню цього дня складається з 48 різних страв, оскільки саме стільки
днів триває Великий піст. Але на Великдень у першу чергу прийнято подавати
обрядову випічку – паски, сирні паски та писанки. Паски вважаються символом Воскресіння Господнього.

Крім пасок українці
подають до столу пиріжки з солоними та солодкими начинками, пироги та іншу
випічку.

Оскільки після довготривалого та суворого
Великого посту на Великдень люди можуть розговітися, до столу на свято подають
багато різноманітних м’ясних страв та рибу. Українці кладуть на стіл ковбаси,
котлети, холодець, буженину, запечене м’ясо, сосиски.

автор фото: PhotoMIX Ltd

Єдина ковбаса, яку на
Великдень не можна вживати – кров’янка.
Крім м’ясних та
рибних страв, готують птицю – запікають або смажать курку, гуску або індичку.

Читайте також: Служба онлайн та застілля у сімейному колі: як криворіжці святкуватимуть Великдень під час карантину

Ще до столу подають різні страви з риби –
запечену, копчену, солену та смажену рибу, котлети.

Алкоголь до
великоднього столу – тільки червоне
вино, зазвичай Кагор, який символізує кров Христа.

автор фото: Burst

Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.